SneakpeakFotograferade min kära mosters bröllop och detta är den första bilden som någon får se ;)


Tutorial - Vintageredigering i PS

Håll musen över bilden för att se resultatet

Redigeringen skiljer sig väldigt mycket beroende på bilden som man valt. För bättre resultat på just din bild så experimentera med inställningarna på de olika lager och filter som man använder sig av.


Steg 1 - Kontrast och Mättnad.
Öppna bilden i ett separat lager, dvs. att bilden ligger på en vit bakgrund. Arbeta gärna med olika lager för att lättast kunna justera inställningar, detta gör du genom att trycka på den svart & vita cirkeln i rutans nederkant.

 Öka bildens kontrast till +25 och bildens mättnad till +25


Steg 2 - ljustera kurvorna
Svart & vit cirkeln -> kurvor. Reglera de olika kanalerna så de står ungefär så som bilderna ovan visar.
Det ska se ut såhär efter:

Steg 3 - NedtoningNu ska bilden så sin vintage färg. Svart & vit cirkeln --> Nyans/ mättnad. Börja med att trycka i "färga" rutan. Därefter ändrar du som visat ovan. Nyans 50 , Mättnad 25.  Efter du har gjort det så ska man ändra detta lagrets opacitet till 50%.

Steg 4 - Sista grejenSvart & vita cirkeln --> Enfärgad. Välj en väldigt rosa nyans. Ändra lagrets opacitet till 5 %.

Färdigt! Man kan säkert göra liknande redigeringar på andra sätt, tom. enklare sätt men detta är så som jag vet hur man göra. Jag valde att göra en övertoning gör att få bort den svarta gubben från bilder. Detta gjorde jag genom att lägga ihop alla lager tillhörande bilden, låsa upp bakgrunden, byta plats på lagrena och övertona.

Jag har försökt göra guiden så grundläggande som möjligt. Har ni några frågor så bara fråga på!
Lycka till! :)


EgoGiirl_90
Värst vad många egobilder man lagt upp senaste tiden! Varför? Jo, jag har praktiserat på maddes nu under några veckor och helt enkelt inte orkat ta en massa bilder med stora kameran, som jag dessutom precis har hämtat från häljarp, webbkameran är snabb.

Dagen var varit väldigt upp och ner. Bilderna ovan tog i morse när humöret var på top och den dala det ganska rejällt senare, sådär rejällt att jag köpte mig en fetegodispåse och glor film resten av kvällen. Menmen,.
Imorgon är det en ny dag och då gör jag som min goda vän Shakira hela säger åt mig;
"Pick yourself up, and dust yourself off and back in the saddle"
Dag 8 - Detta ångrar jagJag ångrar att jag gjorde en hemmapermenent som ledde till att jag fick klippa av håret till halva längden. Det kommer jag aldrig göra om. Visserligen så är det inte så tokigt med kort hår, men luggen som klipptes trivs jag inte alls med.

Det är nog det jag ångrar mest just nu, inga större grejer alltså.
Visst hade jag kunnat tänkta mig att radera pinsama händelser, önskat att jag pluggade mer i skolan, att jag varit mer spontan och inte tänkt så mycket på saker och ting,. men varför spendera tid på att nojja över saker som hänt? Kan ju inte göra någonting åt det ändå.
Dag 7 - Mitt favoritminneJag har MASSOR! Vilket jag är himla tacksam över!

Ett av mina favoritminnen är absolut då när jag såg Rocky horror picture show i England! Både Sing a long visningen av filmen och musikalen. Det var verkligen en helt magnifik upplevelse! Var och såg den med min time warpande kompanjon Tuva. Just där och då var livet verkligen helt perfekt.

Rocky Horror är en kultfilm från 1975 och den är väldigt,. hm,. speciell och det var kärlek i första anblicken.


Som sagt, jag har massor med underbara stunder att blicka tillbaka till. Mitt första bröllop, festivalerna, de galna festerna, barndomsminnen, förälskelsen,. ja massor.


Dag 6 - Litteratur

Bästa;
¤ Flickan från ovan
¤ Ingenting varar för evigt
¤ Flickan med de röda skorna

Sämsta;
Twilight, den sista av dem.

Som jag vill läsa;
¤ Alkemisten
¤ Vem kommer gråta vid din grav?

Jag har perioder där jag läser jättemycket, men just nu är jag inte i en sådan. Har försökt att börja läsa böcker flera gånger men har inte lyckats komma in i dem. Såå det är väl bara till att vänta.
Jag har letat som en tok efter Alkemisten, den finns verkligen ingenstans.. det finns 1 på bibiloteket men det är ju såklart utlånad.


i-landsproblem?

Gosh, jag är måttligt trött på arbetsförmedlingen!
Kom hem från ett möte häromdagen och det kändes otroligt bra då jag fick veta att jag fortfarande kan vara inskriven där fast jag är i england/ spanien och söker jobb. Vilket betyder att det blir iaf lite extra pengar.. fett bra ju. Det är ju inte ofta som arbetsförmedligen faktist är bra.

Med det varade ju inte länge. Det är en ganska lång historia, men jag har bytat handläggare vilket har medfört missförstånd då de sagt olika saker. Vilket får mig att se dålig ut i min praktiksplats ögon. (en praktikplats som jag fixat på egen hand btw). Jag hade ju tänkt att använda denna praktikplats som referens när jag söker jobb, får hålla tummarna att det inte blir helt kasst nu.

blögh,. vill inte,..


Edit: Har varit och pratat med praktikplatsen och det har löst sig :)