Glad överaskning!





Fick hem min allra första deklaration idag, kommer få tillbaka pengar!
Hade helt glömt bort allt med deklaration, och så bara puff så får man pengar som man inte äns räknat med :) Känns ju inte helt tokigt! Pengarna ska rätt in på sparkonton minsann,och det kommer bli ett ganska stort lyft där inne. Kanske det kan bli en 3 veckors backpacker resa till Thailand i sommar dårå? ;) Eller en vecka solsemester någonstan- det spelar igentligen ingen roll för mig så länge som vi kommer iväg,. har ju bara massa prat (och tjat) om detta gaanska länge nu.

Är på massa bra humör idag och jag har fått massor gjort! Räknat himla massa urtråkig matte, pluggat till filosofiprovet och skrivit lite på engelska uppgiften. Och nu ska jag fortsätta :)



Också var vi här igen


Jag gick och la mig, supertrött!
Men så fort jag släckte lampan så kommer jag på hur jag ska skriva analysen, så nu sitter jag här och skriver över det jag skrev i kollageblocket till datorn. Underligt. Jag hade kunnat döda för en bueno kinder just nu! Har nästintill knarkat såna de senaste dagarna! :P Verkligen det godaste chokladet,..

aja, nu måste jag plugga på så att jag får lite sömn inatt,..

Nattinatt!

/ A

Tunga ögonlock



Bild: Jag


Är helt slut i kroppen! Sömn och mat brist. Ska bli skönt att sova, måste dock plugga färdigt :/ Ska göra två prov på torsdag tänkte jag,. hmhmhm,. på lördag är det bröllopsdag! ;) Ska bli riktigt roligt! Jag hoppas på vårväder och blommande vårblommer! ,. men vi har backup plan vid snöstorm ;)

Ljusare tider


Fotoalbumet



Bild:
Jag


Håller på att sätta in bilder från mitt allra första bröllop i ett album, det har tagit tid det ;) Har haft bilderna framkallade i säkert ett år nu känns det som,. men nu är det dags. Tänkte visa det när det är dags för redovisning av projekten. En sak som jag inte ser värst mycket framemot,.. inte alls. Redovisningar har aldrig riktigt varit mig grej, och jag känner mig väldigt obekväm "men du spelar ju teater" - brukar jag få höra. Helt annan sak!
Aja, det ska väl funka det med...

Känner mig lite off idag, kan vara det att jag fått en timmes sömn, känns som det har blivit lite av en ovana, ocoolt! Ögonlocken bränner och sängen kallar. Utomhus är dimman överdrivet tjock och att gå till tåget (skolan) känns inte sådär jättepeppande. Var det inte vår igår?




Fotolista

Vad har du för kamera?
En Canon EOS 400D, som ska uppdradera snarast.
Systemkamera eller kompaktkamera?

System
Hur många exponeringar har du tagit?

Ojdå, jääättemånga!
Hur många GB minne har du?
44, (hittar dock inte mitt 16b gb :/
Fotar du med RAW eller JPEG?

RAW+small jpg
Vad är roligast att fotografera?

Människor
Vilket är ditt bästa objektiv?

Canon EF 50mm f.1,4 USM, super nice objektiv :)
Hur många objektiv har du?
4 st (2 st bra)
Har du tappat bort något objektivlock?

Använder inte objektivlock
Har kameran något namn?

nä, den är inte tillräckligt bra för att bli döpt ;)
Vidvinkel eller zoom objektiv?
Helst fast, men vidvinkel är kul

BILDBEHANDLING
Vad har du för photoshop?

CS3
Hur redigerar du en bild?

I Camera raw, vitbalans, kontrast och  ljusstycka,. o lite sånt
Vilket format sparar du i?
JPG
Vad gör du i photoshop när du inte redigerar bilder?

Inte mö,

ÖVRIGT
Vad var det senaste du fotograferade?

Oj, den lilla katten. Fotojobb så vart det bröllop.
Vad vill du bli när du blir stor?
Fotograf, och make up artist
Har du sålt bilder?
Jadå
Vad blir ditt nästa fotouppdrag?

Bröllop den 4/4-09
Tycker du att du är en bra fotograf?
Aa då, men jag vill utvecklas mer

Sådär, då har jag minsann också gjort den!

---------

Knäppedag



Bild: Jag


Jag hade en dröm om bin, jättemånga bin. Det var vår och Tuva skjutsade mig på sin cykel, vi hade varit på stranden, och jag tappar min påse,. jag går och hämtar den och sen när jag tar upp handduken som trillat ut så flyger det ut en massa bin! Vi springer in i något som verkar bara som en bungalow, och bina jobbar sig in och tillslut kommer dom inte. Omringade av bin, och helt plötsligt så kommer det en massa nyckelpigor också,. riktigt läskigt.

Jag brukar funderar väldigt mycket runt såna drömmar.


Hard work, work



Bild: Jag


Jag är riktigt stolt över mig själv :) Har fått massor klart! På måndag ska en massa bilder skickas iväg och jag har inget bråskande fotojobb kvar och jag kan börja med övriga bilder :) Har dessutom börjat att ta ag i skoluppgifter och har gjort ett restprov (tror dock inte det gick såbra :( )

Var himla nära på att köpa en dator igår, Fredriks ena är i sönder så där är bara en dator här hemma, och sen hemma så finns det bara en kass en,. men sen är jag inte hemma så mycket längre, så det får vänta lite, så får jag hålla tummana på att det bara är grafikkortet som pajat på den andra datorn,. *håller tummarna* . Nytt kamerahus är mycket viktigare. Börjar bli lite irriterad, skickade in företagspappera för aslänge sen, och har inte fått något svar eller någonting,. jag menar, dom måste ju ändå bekräfta att det är OK att starta företag, eller? Urskumt,..

Under shoppingturen så köpte älsko dock en ny TV, 37 tums, den är väldigt nice! "-Måste ju ha ny TV nu när jag har Xbox" och så köpte han en drös nya spel till Xboxet också (skitbilligt på Rusta!)

Idag blir det kalas hemma hos Elli, Sara och Oscar fyller år.

Aja, nu ska vi spela lite Tomb Raider ;)

Puss! / A




Herredjävlar, det är en epidimi!



Bilder: Jag


Stess, känns som alla är stessade nu för tiden. Inklusive jag. Känner mig så himla stressad att jag knappt kan sova! I förgår sov jag en timme, knappt. Försökte somna men allt som ska fixas innan studenten och all son händer efter och vad det nu kan vara. Mycket att tänka på. Dessutom så ska projektarbetet vara färdigt denna veckan - som tur är så har jag skött detta ganska bra och har inte massor att göra med det... men det spelar ingen roll för där är så mycket annat. Ibland bli det så illa att jag försvinner för en stund.  Jag mår inte bra just nu.
Fick svar från LIDL- Inget sommarjobb där heller.

Jag ska ta mig ur detta, men det kommer ta tid. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som har världens största tålamod. Han måste verkligen älska mig <3


Blägh, inte äns inläggen blev bra :P Har suttit och försökt skriva hela dagen,. och inte äns det blev klart eftersom klockan nu är 01.30. Imorgon ska jag iaf bränna fotoskivor och skicka iväg,. så det är ju bra.


Jag lever!

Jepp, efter 2 säsongen av Greys Anatomy, och några in på tredje, så börjat förkyldningen att försvinna. Huvudvärken är äntligen borta! Jag menar, efter att ha kolla på Greys till tusen så blir man paranoid av huvudvärk! JAG HAR EN HJÄRNTUMÖR!! och sen när jag kom ner på jorden igen så vart jag övertygad om att synen blivit värre och att det var anledningen till huvudvärken - men tydligen så har min kära mor gått igenom samma sak (fast hon klippte sin lugg, för det var den som irriterade ögonen^^)

Just nu är det bara hosta kvar, och lite slem i halsen ..


Idag blir det NOVA lund, Mor ska köpa kläder till 50 års kalas, Fredrik ska köpa grejer till sin nya Xbox och jag, ja, förutom att kolla dator bara hänka på. Har inte råd med något ;) Har blivit snål som tusan.


Boooring



Bild: Jag

Han är för jäkla go denna lilla fisen


Idag har det inte hänt mycket.. är inne på Greys anatomy säsong 2 nu. Och har rikigt tråkigt och dunkande huvudvärk och massa mer. Har försökt redigera bilder, spela och andra saker men jag kan inte riktigt fokusera mig :/
Jag vill vara frisk- och ha en nya kamera





Canon 5d mk2 - overload




Hittade de här på tradera ;)
En (ny) säljare som säljer 13 st Canon EOS 5d mk2 för 5630;-

Säljar bor i Lidköping, om det nu stämmer. Och där bor även min syster (nästan) så jag ska nappa på detta. Har mailat säljaren och frågat om man kan hämta kameran och betala när man hämtar den. Och kan man det så är det ju bra och kan man det inte så känns det som att dom luras lite ^^

Men att kolla är ju verkligen värt det.


Nys nys

Är fortfarande himla förkyld.
Kollade på hela första Greys anatomy skivan igår natt/morse i hopp om att somna till det. Bädda ner mig i soffan med täckte och allt. men det funka inte sådär jättebra. Somnade väl vid 5-6 tiden i morse :/ Visserligen sov jag ganska länge sen...  men vaknade upp minst lika förkyld, om inte värre. sjukt jobbigt

Hoppas verkligen det går över snart,. fredrik har blivit bra igen.

Va sa du? Melodiifestivalen?



Bild: Jag

Både jag och älsko är sjuka, så istället för att åka till honom (han som sover dygnet runt när han är sjuk) så stannar jag hemma, själv. men djuren såklart,. men ändå.

Zappade runt bland kanalerna och hittar melodifestivalen! Visste ni att det är final idag? Har dom ens haft del finaler? Jag har nog koll när det kommer till det programmet, och inte heller kan jag säga det rätt. Lägger betoningen på i:et - men inte stör det mig då jag tycker det låter bättre så,. men det kanske det bara gör i mitt huvud ;) Iaf, såg lite på Caroline af Ugglas! Ofta! Lät ju uruselt! kanske refrängen är bra,. men vägen dit verkade vara väldigt dryg och långt borta.. så jag hoppade det.

Nu ska jag slänga på Greys anatomy - säsong 1, den som går på tv nu, säsong 5 tror jag det är, är bara fjantig,. folk går runt och ser spöken och saker -_-, okey, jag har tjuvat och följt USAs säsong så jag vet varför ^^

Aja, nu ska jag lägga mig i soffan och sjuka mig.
Kram! / A


Möte


Mötet med brudparet gick jättebra! Över förväntan :)
Dom har verkligen koll på läget, och backup planen om det skulle regna är perfekt. Dom vi gifta sig i en lokal som är en möbelaffär (inte vilken som helt utan bara dyra möbler ^^) men det finns många möjligter och ljusen är nice! Dessutom så är paret inte heller rädda för att bli lite blöta ;)

Jag får fria händer när det gäller fotona, mycket detaljer är ett plus. Jag som älskar detaljbilder så tycker jag det är kanon, får nog bara inte glömma bort porträttbilderna nu :P

Är på himla bra humör och längtar tills det är dag!
dock så är jag inte så kry, näsan är täppt och huvudet dunkar,.. men jag är på bra humör iaf :)

En liten krabbat




Denna lilla sötfisen har hittat hem till oss (min syster knyckte honom från stallet), han är riktigt söt och kelgó, o så går han runt och spinner en massa ;) En riktig liten sockerbit,. dock så kommer vi nog inte kunna ha kvar honom då vår andra kisse är sur, sur och vräng och kräser och har sig :(

Edit: Han hade bara hittat hem till oss, tydligen så sprang han in när far öppnade dörren och började äta av Baltazars mat (kanske därför han är vräng :P) Han var skitigt och frösen när han kom. Tydligen så hade han hoppat in i fars bil på morgonen. Iaf, vi ska sätta upp lappan om att vi har honom och se om någon ringer efter sin saknade katt,. men allt tyder på att han varit ute ganska länge.



Den evige Rikard Palm




I stockholm kollade jag och Fanny på massa Rikard Palm klipp -
vi skrattade så vi håll på att kissa på oss ;)




god natt!



Bild: Jag

Ny duschad, myskläder, godis, en film och världens bästa pojkvän - Det ger nog den bästa känslan i världen!
 Fy vad bra man mår :) Snart vi dock lägga oss,. Fredrik börjar jobba kl 05.00 och jag, ja, lite längre sovmprgpn får jag men jag ska också upp ganska tidigt. Ska vara i Lund klockan 13.00 och träffa brudparet som jag ska fotografera i april! Det ser jag faktist fram emot., detta paret har verkligen planerat ;) Vi kommer besöka alla ställen som vi kommer vistas på på den stora dagen, kanon förberedning,. och jag tror inte jag kommer behöva ringa och fråga prästen om fotografförbud ;)

Innan dess ska jag hem och fixa med djuren (då mina föräldrar är i Såtenäs) och förebereda för mötet.

God natt med er!


 


God morgon!



Bild: Jag


Idag ska det redigeras och pluggas! Har massa att göra. Senare idag ska jag och Älsko ner till 25/7 och checka läget, och kanske köpa gymkort :)



Snö, eviga snö.


Just ja, Det har snöat hela dagen och det verkar inte vilja sluta.
Det trodde jag inte efter en vecka fylld med vårkänslor och varmande solstålar :(

Vardagsläsning



Bild: Jag


Ska läsa min tidning som damp ner i brevlådan idag :) FotoGuiden - hittade ett ganska nice erbjudande som jag nappade på. Tycker fototidningar är himla bra och inspirerande ;) Har blivit 3 denna månaden :P DigitalFoto, Kamera & Bild samt denna på 163 sider. De e najs! DigitalFoto är helt klart favoriten. Den sämste fototidningen är FOTO - tycker den är riktigt tråkig.

Nu ska jag ta och läsa lite, och sen blir det lyxfällan! Wohoo! Ska ta och rota i skåpen efter lita godis också :P



Tom dag



Bild: Jag

Nä idag har det inte hänt mycket, har fått en del redigerat och en del pluggat,. men det har varit en väldigt seg dag, och jag har en riktigt skum huvudvärk, det gör inte ont eller så,. men det känns himla tungt :/




Pluggis


Jag har jag minsann pluggat! Dock inte det som jag skulle behöva,. men jag känner mig ändå dukig och jag ska nog fortsätta lite till senare,. Så idag har jag mina 'tre bra saker med dagen'.

Nu ska jag hjälpa Älsko med maten :)
Det blir tacoköttfärssås med spagetti.


Check!



Bild: Jag


Ett bröllop till färdigt! :D Har skickat länken med smakprov och ett mail om att dom är färdiga. Känns skönt att kunna strycka Detta från min eviga "att göra" lista. Är riktigt nöjd med detta bröllopet :) Får bara hoppas att paret också blir det. Första gången jag fotograferade i domkyrkan - "fotografs mardröm", har jag hört,. men det funkade galant. Det var en himla mysig kyrka att gifta sig i! (ett litet minus var turisterna) dock är mina planer fortfarande att gifta mig utomhus ;)

Fler bilder kommer när paret har fått alla sina bilder :)



Jadå



Bild: Jag


Att få sova en timme till hade inte varit så tokigt, men något som var ganska tokiga var igår när jag pratade med älsko innan jag skulle sova, half sovandes och halvt vaken. Jag halvdrömde att han stod utan för knutan med en massa väskor. Och så frågade jag honom något i stil med "Hämtar du någon eller ska du någonstans?", jag frågar honom inte i drömmer utan i telefonen ;) fast jag kom på mig ganska snabbt efter svaret; "Va?"

Känner inte min så kry idag, bara inte mor smittar mig,. hon är dunderförkyld :/




Stämningsmusik





Sitter och redigerar till Norah Jones och annan soft jazz, youtube ftw :)
Café musik är riktigt najs att redigera till efter en lång dag.