Babylycka



Idag fick min kära moster sitt andra barn, en liten gosse =)





Lite för tidigt..

Fredrik går till jobbet vid 4 tiden, och sen somnar jag om och går upp kl 8 när klockan ringer. Idag gick det dock inte,. det är omänskligt att gå upp kl 5 om man inte behöver det,.


Bröllopet i Arild



Några förhandsvisningar, dessa är oredigerad jpeg bilder,. så ni vet..


Paret var helt underbara!
och otroligt lugna och fina! Jag behövde knappt ställa upp dom, typ visade var dom skulle stå sen sköte dom resten själv och alla fina små leenden och pussar kom helt narturligt. Det är lite snårt att förklara,.

Arild är också den mysigaste lilla byn som jag vet, där ska jag gifta mig när det är min tur, det måste vara alla fotografers dröm att fotografera bröllop där. Önskar bara att vi hade haft någon timme till så jag kunda köra alla idéer som dök upp i skallen ;)



Fullspäckad morgondag

Imorgon kommer bli en lång dag. Den börjar kl 09.00 nere på körskolan där jag ska sitta på en kurs i fyra timmar, 12.58 går min buss från rådhustorget i Landskrona där det följer en 1,5 timmars bussresa.
Dock så är resan till ett bröllop i ljuvliga Arild :) gud va jag längtar! Älskar att fotografera bröllop, detta är dessutom ganska speciellt eftersom det skulle varit det sista denna säsongen. (har dock ett till samt några förfrågningar senare i år) men som sakt, det kommer bli en tuff morgon.

Nu ska jag och älsko springa iväg och köpa kinamat, mums!


Några slantar fattigare




Jag var på Gekås igår och fyndade, bla denna ursnygga klocka! Elvis är min favorit. Jag är även fått lov av Fredrik att sätta upp min Elvistavla som jag har =) Woho! Underbart!

Köpte även en Elivs bok och Twilight böckerna, måste ju se vad allt ståhej handlar om, tyckte inte att filmen var särskilt bra, men ja, böckerna brukar alltid vara bättre. Handla en platt/locktång för 80 spänn! Svinigt! och en hel del annat också, 1700pix hamnade på.. men som min mor alltid sägen på vägen hem från Ullared; "men så mycket skulle man aldrig fått för pengarna hemma"


Nä nu ska vi fortsätta med storstädningen!




upponer



Katarina och Daniel
Bild:Jag

En liten smygtittbild från ett bröllop som jag ska ha klart denna veckan, dom är verkligen superfina! Har varit lite slö med redigeringen nu ett tag, inte bra. Dessutom så har jag förlagt min kalender så hela min värld har varit lite off nu några dagar, verkligen inte bra,. men annars så är det super! :P 




Min kväll igår





Igår slog jag på stort! Ost o skinkpaj med gruka! :P löjligt tycker ni, kanon tycker jag! Fredrik gillar inte paj, så vi äter aldrig det, och då får man passa på medans han jobbar ;) Till det blev det också några vänner avsnitt. Ganska najs faktist.

Svenska hollywoodfruar, helt underbart ju! Haha. Anna Anka va helt klart bäst. Tänka sig att dom kom på ett så fjantigt program,.. fast visserligen är USA ett ganska fjantigt land. Lära sig skjuta i självförsvar? lysande idé.


Nu nä ska jag gå och vara arbetslöls på arbetsförmedlingen.



Varning; Storstädning pågår

Just nu håller vi på att storstäda lägenheten! Och det ligger saker lite varsomhelst som ska sorteras och ev slängas. Fy va mycket skit man kan samla på sig. För första gången sen Fredrik flyttade hit så har vi (Läs: Han) rensat avloppen i duschen och vasken fatta hur äckligt det är! Sjukt! Även ugnen och ugnen ska få sig en omgång :P Badrummet är i alla fall riktigt fint nu =) Älskar resultat!

Nu har älsko dragit till jobbet, jag ska iväg o övningsköra och städhjälpen Sara (fredriks syster) har vi skickat hem. Håller tummarna på att det blir färdigt i morgon,.


Tuvan




Skrev med Tuva för första gången sen hon flytta, och det kändes kan jag säga. Nu har det sjunkigt in att hon verkligen har flyttat, skit också. Men hon har det bra, och har börjat bygga ett liv där. Förhoppningsvis så kan jag åka dit och hälsa på i October, det hade varit underbart! Har aldrig varit i London, eller England överhuvudtaget.


Men på tal om något helt annat, Annelie har fullt med planer och idéer! och mycket som hon vill. På måndag börjar jag projektet med ams, och då också börjar min första dag som bidragstagare. Det är inte det bästa, men känns skönt att på en liten inkomst till ett jobb hittas, eller det jag hoppas på: att företaget växer.


Nu har jag babblat färdigt och ska försöka snygga till i lägenheten tills älsko kommer hem ;)




En liten uppdate

Igår fyllde min kära mormor år, och idag är den min fars tur!
Idag bjuds det på gillat och det är ju inte helt, speciellt eftersom det antagligen blir sista grillningen detta året. Ska bli sjukt gott!


Tina & Ralf

Dags att blogga om ett bröllop för längesen, har visat några bilder förut men nu blir det lite fler :)

Tina & Ralf 4/4- 09 Lund




























Företagande

Det här med driva företag är väldigt komplicerat, ialla fall till man fattar. Idag har jag varit på möte hos skatteverket och fått svar på lite frågor som dykt upp nu under mina första månader som egen företagare. Så nu är jag på top igen :)

Nu ska jag börja företaga 'på rikigt'. Köpa in finare leveransgrejer och dylikt. Dessutom så är nya hemsidan på G också, tror det kommer bli bra! Funderar dock på att göra en enbart till bröllop,. aja det löser sig :)



Dygnet runt jobb?

För mig är verkligen fotografjobbet ett riktigt dygnet runt jobb. Jag och Älsko hade nyss lagt oss och han även somnat när jag fick en energikick till att fixa med hemsidan. Så nu ska jag trixa lite med den ;)


M Å N D A G



Bild: Jag


Idag flyttar min Tuva till Leads, england för att plugga i 3 år. Det ska nog gå bra, trots att det är lite tråkigt så överväger det goda och jag hoppas verkligen att hon kommer ha det underbart! :)

Annars så är det finredigering av bröllopsbilder idag, bröllopet som bilden ovan är ifrån. Ska bli nice! Har fixat ihop en skön bröllopsredigerings lista på spotfy. Ska bli gött, fredrik är på kurs hela, så jag kommer vara hemma själv. Sen är det bara 2 st bröllop kvar att fixa, då kanske jag äntligen kan visa lite bröllopsbilder ;)


Kl 15.00 ska jag på info möte på arbetsförmedlingen, dom håller på att kolla om jag är "bidragsmaterial" hehe. Jag har fått ett litet sug till att plugga. Vilket betyder att jag har ännu fler alternativ efter årsskiftet. Kanon!






Det är nånting på gång!

Idag ska Tuva minsann bli överaskad!
Vädret är inte det bästa, men jag hoppas verkligen att det klarnar upp om någon timme eller så, annars blir det back up planen vilket inte blir alls lika bra :P

Det ska bli en bra dag i alla fall.
Det är nämligen så att min lilla ängel ska flytta iväg till England och leva livet (och gå en dansutbildning), vilket också blir väldigt spännande för min, inte bara för hennes skull utan även att jag kan åka dit och hälsa på! Kommer bli kanon bra :D Dock kommer kommer det vara långa mellanrum då vi träffas.. vilket inte är lika kul att tänka på.. och därför gör vi inte det ;)


God morgon

 



Måste bara börja med; fasen va kallt det blivit!
Har bara ett fönster öppet och det har blivit svinkallt i hela lägenheten, inte för att den är så stor, men ändå. Det märks att hösten har kommit när man vaknat lite små snuvig ;) Jag gillar dock hösten, när det är uppehåll o ganska varmt på dagarna, och sen regnar rejällt på kvällarna. Mys!


Det var inte riktigt det jag tänk skriva, men aja. Igår fick jag ny välbehövd energi, och med det kom massor av planer och idéer :) Känns riktigt bra, jag är riktigt pepp! Och ska dessutom försöka hinna med att blogga om ett bröllop idag. Woho! (har ju några i kön)  Dock så har jag ganska mycket på att göra listan,.


 


Tror det blir en bra dag =)



(vet att jag har visat den förut^^)

Jag är redan på superbra humör :)
Vart på jobbcoaching möte igår, det gick jättebra och det känns inte alls som jag kommer stå och trampa på samma ställa hela mitt liv :) Trodde inte riktigt på sånt där med det funkar! Jag är himla pepp på att leta jobba.

Dessutom, jag som trodde att bröllopssäsongen för mig var slut 19 september, jag har fått en förfrågan, tom, "vi vill boka dig" mail :) Känns himla bra! Och nu när jag lämnat in ändring var preliminära skatten så kommer jag till och med kunna få ganska bra lön! Då jag redan betalat all skatt som jag behöver. Woho!


Och sist min inte minst. Lyxfällan är tillbaka! Och idag kommer det handla om en fotograf! Sjukt roligt att se,. om något går snett så kan man ju vara där någon gång :/ bam bam baam. Nä, men kanske hon behöver fler kunder och hon får massa tips och dylika som jag som fotograf kan ta vara på.


Nu ska jag gå och kicka ass på körlektionen!



Före & Efter bild

Före och efter bilder är väldigt efterfrågat när man driver en fotoblogg. Nu ska även jag visa före/ efter bilder :)

Denna bilden är den allra första från denna session, och igentligen inte menad som en seriös bild då jag bara testade ljuset. Den är endast redigerad i camera raw, och filten är inte borttagen för att jag inte stördes av den.

Redigerade bilden hittar ni i inlägget nedan för eller här ;)
Originalbilden;



Porträtt; Fina fröken Catrin



Modell: Catrin
Assistent: David ;)
Fotograf: Jag