Annelie goes metal




en liten bild för att visa hur metal jag är.

Idag händer det mycket saker.
Jag ska städa ut mitt rum här hos mina föräldrar, dagen då jag och Fredrik flyttar ihop officiellt närmar sig. Visserligen ska jag bara få ett jobb först, så det kan ju ta sin lilla tid ;)
Sen ska jag även övningsköra när far har slutar jobbet.
Och det blir det träning och städning i lilla landskrona.

Men nu, nu blir det en tripp till väla ;)




Folkfest






Folkfest i Landskrona.

Tyckte inte det var så mycket att hänga i granen. Hade i uppgift att ta lite bilder på konserterna, men det var lite
tråkigt. General Knas (största bandet där) spelade halv fem tråkig scen, tråkigt ljus och väldigt tråkig publik.

Tror dock det var ganska lyckat för barn/barnfamiljer i alla fall :)

Fick lite roliga bild på barnen som sprang omkring



Efter stormen kommer lugnet?

Igår blev jag verkligen super irriterad när ingenting ville funka, när något tillslut funka ja, då börja något annat att krångla. Nu har i alla fall lite grejer löst sig :)

Den nya, fina, proffsiga prislistan är lanserad, Mail har börjat svaras på, bilder har redigerat, städning av lägenheten går framåt, övningskörningen igår gick kanon! Känns himla bra!

Om 40 minuter så har jag min första körlektion, med körsklan då ;) Är lite nervös,. man kan väl ändå inte börja köra i 'tung' trafik? inte när det är första gången,. har bara övningskört 2 gånger med far, och det känns lite för lite.. det ska nog gå bra :)


Just my luck



Nätet verkar ha börjat funka som det ska igen :)

Ringde com hem imorse igen och så hade dom upptäckt att vi bor i ett "problemområde" (som jag inte viste det innan :P), och dom hade tekniker som jobbade på det. Nu 14 timmar senare funkar det.

Och vet ni vad som klabbar då? jo, mitt webbhotell, så jag kan inte svara på mail.. jag kan se dom, jag kan skriva svar till dom man dom skickas inte iväg :/ blögh!


Så denna dagen har jag redigerat bröllopsbilder och börjat fixa på en ny Bröllopsoffert :D






Att stjäla en bil

Det är ju absolut ingen utmaning att stjäla en bil i Landskrona.
En bil stod och tutade i 10 minuter, slutade precis. Om man vet att man parkerat sin bil där tutandet låter ifrån, går man inte och kollar då? Vilken nytta gör ett billarm om ingen går och kollar?

Landskrona är en underlig stad.




(Jag väntade/prata i undefär en timme med Com hem igår ang nätet. Det är fortfarande så att det stänger av sig. Det funkar kanske 5 minuter en gång i timmen. Jättejobbigt! det funkade i flera timmar igår efter jag snackat med dom, och sen började det fibba igen. Och dessutom så har Tvn också gått och blivit knäpp... Hatar Com hem!

Nu ska jag fan få dom till att skicka hit en snubbe och kolla på skiten.)

Heddas första



Bild: Hedda

På förfrågan lägger jag nu upp en av heddas bilder.
Måste säga att är en himla söta liten fotograf, och duktigt såklart ;)





Övningsköra




Snart ska jag iväg och övningsköra med min kära far :D




Vardagslyx





Det tar på krafterna när man har sprungit runt och busat hela dagen. Nu är jag trött och ska kolla på TV och äta glass. Riktig vardagslys!




 


Blivande fotograf?



Bild: Jag



Passade på att ta lite nya bilder på ursöta Hedda, sen kom hon på att det inte bara ör roligt att stå framför kamera- utan det är även roligare att visa var linsen ska vara när jag tar bilden. Sen gick det över till att hon själv tog bilder :)
(jag hjälpa till såklart, jag skulle inte låta en 1,5 åring gå lös med min kamera:P)

Fick en hel del söta bilder på den lilla fisen,
Och en hel del fingeravtryck på linsen.


Det har varit en riktigt mysig dag i lilla Sjöbo, timmarna bara flög förbi.



Catrin # 1



Bild: Jag


Första bilder från plåtningen idag. Det gick kanon! Jag är riktigt nöjd med bilderna =) Mina nya kamera är verkligen underbar! Har använt mitt fasta 50 - fantastisk glugg!

Nu är denna bilden bara redigerad i camera raw- jag har tok för mycket annat att redigera som är betaljobb. Tänkte bara visa en liten bild :) Nu ska jag fortsätta redigera bröllopsbilder! Love it!



Undervik dyra fakturer från fotografer



Det har lanserats en bildbyrå som erbjuder bloggare gratis bilder;

http://www.pixgallery.com/sv/-
"Vi erbjuder nu gratis bilder till bloggare. Erbjudandet omfattar samtliga bilder i vårt arkiv. Upplägget är väldigt enkelt. Skapa ett konto, hitta din bild och välj användningsområde blogg. "


Superlätt, gratis och man slipper risken att få fakturer från arga fotografer.



Plåtning!

Nu ska jag snart iväg på plåtning! Det var väldigt längesen det var en seriös plåtning för mig, och dessutom så är Therese med denna gången (MUAn som jag pratat med)

Jag är himla pepp! Idag ska jag fantamé ta mina bästa porträttbilder!


Bombus


Bild: Jag
(Humla = Bombus)


Hemma från körskolan. Det är verkligen supertråkigt att sitta där! Blögh! men nu är det bara 2 teorilektioner kvar, och en antidroglektion, sen är jag färdigt! eller ja, jag har ju testen och en hel del körlektioner kvar,. hm. aja.

Nu är jag lite trött känner jag, så resten av dagen ska jag bara ta det lugnt.


En liten uppdate

Nu sitter jag hemma hos Catti och vi ska snart ta och käka lite.
Vi har kollar runt efter lite roliga grejer att använda till vår plåtning som vi planerat imorgon. Jag vet på enn ungefär hur jag vill ha det, men rekvisitan är himla dyr! även på ett litet fynd stället, lagom typiskt >.<

förhoppningsvis kommer jag hitta något annat som jag tycker passar, annars får jag väl ta och köpa skiten och sen sälja på tradera, höhö


Och om 1 timme är det dags för min andra teorikörlektion. brum brum




 


God morgon!




Idag är en Väldigt spännande dag, en dag som kommer avgöra hela mina framtid.
Nä, sådär För att ta bort spänningen lite så kan jag berätta Att jag ska till tandläkaren och bli indelat i Sandar premiegrupp och betala en vissa summa i månaden. Idag kommer den summar avgöras och jag får veta hur dåligt skick mina tänder är i. Inte roligt.

Det är i alla falla skönt med ett sista besök hos tandläkaren Innan det är dag Att pröjsa för det;)


Edit: Jag hamna i premiegrupp 1! (den billigaste) Jag hade inget hål, men en gammal lagning hade sprukigt och det var därför jag hade ont. Det känns bra!



Färdig redigerad



Bild: Jag

Ville bara visa den när den är redigerad också :P
oredigerade versionen


Måndag

Jag har börjat att älskar måndagar, speciellt denna måndagen då jag har massor av roliga grejer som väntar! Veckan är helt full späckad (okey, jag har ledigt på söndag- men då kommer jag nog redigera bilder) och det ska bli skoj!

Jag har en del mindre roliga saker som ska fixas också visserligen
- boka tandläkar besök. Hål i tanden. Ajaj!
- samt en tripp ner hos skatteverket.

men det goda även helt klart!
Jag är himla pepp! Jag har bla fixat så jag har fått prover på olika tackkort och album hemskickat så jag hoppas att jag kommer kunna erbjuda det snart. Det hade nog kunnat bli ett riktigt lyft för företaget :) Dessa bör komma denna veckan.


Nu ska jag fortsätta kolla på hemsökta hus! scary! Jag blir faktist lite nojig efter ha kollat på såna progran, även fast jag tycker det är ganska löjligt,..


Hemsidan




Jag måste verkligen fixa min hemsidan. Den jag har nu är så himla ful, tråkig och oprofessionell och verkligen inte alls så som jag vill ha den. Jag saknar dock kunskapen till att få den som jag hade velat, men jag måste ta tag i det snart känner jag. Snart är bröllopssäsongen över för min del så då finns tiden- sen ska jag bara hitta orken till det :P

Aja, nog med det.
Jag var på möte med ett brudpar som jag ska fotografera i September, sista för detta året (om det inte trillar in lite sena förfrågningar), byn som de ska gifta sig i heter Arlid och är den mest underbara lilla byn. Riktigt mysig! Tror det kommer bli kanon bra :)





Underbara underbar



Bild: Jag


Sitter och redigerar bilderna från Katarinas och daniels stora dag, och har det himla mys. Älskar älskar älskar att fixa med bröllopsbilder. Så himla fint och man blir helt glad av det :) Just nu är det en av de bästa grejerna i världen att göra. Nu när jag har tid med det.

Nu hoppas jag bara på fler bokningar nästa år så jag kan fortsätta med det jag älskar.




Studio

En bild från dagen ^^


Häromdagen fick jag lära mig lite om studio, jag har endast fotograferat i studio en gång tidigare, och det var väldigt lärolikt. Fick en 'privatlektion' av min vän, kollega och allmänt grymma fotografen Leo Erdfelt, så det var inte så dåligt ;) Han lärde mig lite studio och han följer med mig på bröllop, inte så tokigt byte där inte!




Don't panic



Bild: Jag




Håller på att grundredigera Hanna & Fredrik bröllopsbilder för att sen skicka en översiktslista där de väljer sina bilder.
Igentligen vill jag inte visa några bilder förens dom har sett dom, men denna är ett undantag. I like it. Dock ska den redigeras lite till, beskäras och färgerna ska nog lite lite klarare.

Redigering med coldplay i öronen, heaven, brukar inte lyssna på dom värst mycket men idag passar det minsann bra :)




Bröllopssäsong



Bild: Jag



Puh! Det har varit väldigt mycket bröllop nu den senaste tiden, vilket såklart är jätteroligt! Med det är det också himla mycket jobb kring ett bröllop. Har ett bröllop idag också. Porträtt+ vigsel med porträttfotografering efter vigslen, måste säga att denna sovmorgonen vart guld värd :)

Sen har jag en vecka ledig! Så hinner jag komma iknapp lite i redigerandet samt kanske även visa ett färdigt bröllop här? Sen ska jag även försöka ha ledigt på min lediga helg. Sen har jag bara 2 bokade bröllop kvar. The end of wedding season.




Fredag


Fredrik försök att få en bra bild på mig


Idag är bara en såndär jobbig dag. Ganska mycket negativ och som grädde på moset (dumt uttryck) så har jag även en hejdundrandes huvudvärk. Så nu ska jag ta en paus ur bildredigerandet, lägga mig i soffan o kolla på projekt runway och tycka väldigt synd om mig själv. För att sen komma tillbaka till jobbet med förhoppningsvis ett bättre humör.

Det är inte kul att redigera bilder när man inte är pepp på det.




tre år



Bild: Jag

Idag jag har och älsko varit ihop i tre hela år.



änder



Bild: Jag


Jag och älsko tog en liten myspromnad i det fina vädert.
och jag passade på att fixa lite vardagsbilder att fylls inlägg med ;) Det har varit lite bildbrist, men jag har ganska mycket bröllops nu så ja, har en del att redigera :P och som vanligt, jobb går första ^^

Har även varit hos arbetsförmedligen, dom är total knäppa med sin planering där,.